Leírás
Szárított vargánya gomba 25 gr
Gombaszakértő által vizsgált
Származási hely: Magyarország
A kép csak illusztráció a termék szárított gomba
Felhasználási javaslat: A szárított gombákat először lemossuk bő vízzel edényben. Szűrő segítségével a mosóvízből áztatóba helyezzük. Az áztatás ideje a szívós gombáknál hosszabb, (pl.: rókagomba, trombitagomba) kb. 1-3 óra, más gombáknál 20-30 perc. Az áztatóvízből kiemelt gombát megfelelő méretűre aprítjuk, utána kezdődhet a főzés. Lehetőség szerint minél rövidebb ideig főzzük gombáinkat. Az esetek többségében elég 20-30 perc. A szívós gombák sem puhulnak meg hosszabb főzés után. Javasoljuk, hogy a rágósabb gombafajokat aprítva vagy por formájában használjuk fel.
Pörköltek, fasírtok, levesek ízesítéséhez kiválóan alkalmas.
A szárított gombák nyers fogyasztását nem javasoljuk!
Tartósítószert nem tartalmaz!
Tárolás : száraz, hűvös helyen
Értékelések
Még nincsenek értékelések.